Elektriskos velosipēdus, kas ir aprīkoti ar Bosch motoru, tagad var nobloķēt izmantojot Bosch Kiox vadības paneli (datoru) vai arī savu viedtālruni.

Bosch Kiox atjaunoja savu eBike Flow aplikāciju, un tagad tā ļauj izmantot viedtālruņus vai Bosch eBike Systems datoru kā digitālo atslēgu, lai nobloķētu vai atbloķētu savu elektriskā velosipēda motoru.

Bosch eBike Lock mērķis ir pievienot vēl vienu elektrisko velosipēdu aizsardzības slāni, kas izmanto Bluetooth savienojumu. Protams, ka velosipēdu tāpat vajag pieslēgt ar parasto slēdzeni, bet papildus aizsardzība, kas nobloķē motoru, kad elektriskais velosipēds ir izslēgts, noteikti ir vērtīga, jo aiznest 20+ kilogramus smagu velosipēdu nemanītam noteikti nebūs viegli.

Bosch ziņo, ka var izveidot dažādas digitālās atslēgas, gadījumā, ja vairāki lietotāji izmanto vienu un to pašu elektrisko velosipēdu.

Izmanto Bosch Kiox datoru vai viedtālruni kā atslēgu

bosch-app_vk.webp

Bosch eBike Lock atjauninājums var arī tavu viedtālruni pārvērst par digitālu atslēgu.

Bosch Kiox datori un eBike Flow app tika prezentēti 2021. gada augustā.

Šī sistēma tika paredzēta labākai elektrisko velosipēda motoru pielāgošanai, kā arī tā iepazīstina lietotājus ar jaunajām funkcijām, kas konstanti tiek pievienotas šai sistēmai.

Pateicoties šim atjauninājumam, lietotāji tagad var slēgt vai atslēgt lielu daļu velosipēdus, kas ir aprīkoti ar Bosch elektrisko motoru. Ir nepieciešams tikai tam pievienot Kiox 300 vai Kiox 500 ekrānu.

bosch-smart-system_vk.webp

Bosch ziņo, ka šie ekrāni tiek izmantoti kā digitālās atslēgas. Tāpat tiek ziņots, ka par digitālo atslēgu var izmantot arī viedtālruni. Motors tiks aktivizēts tikai tādā gadījumā, ja attiecīgo viedtālruni varēs atpazīt pēc Bluetooth tehnoloģijas pēc tam, kad elektriskais velosipēds tiek ieslēgts.

eBike Flow aplikācija var mainīt digitālās atslēgas tipa preferenci – var izmantot tikai Kiox ekrānu, tikai viedtālruni, vai abus kopā.

Ar viedtālruņa digitālo atslēgu motoru var ieslēgt automātiski, bet, izslēdzot funkciju “automatic unlock” eBike Flow aplikācijā, motoru varēs ieslēgt tikai tad, kad pašā aplikācijā paturēsi uz atslēgšanas pogas.

Ar skaņas un LED indikatoriem var sekot līdzi velosipēda drošības stāvoklim.