Jaunā ziņu sūtīšanas funkcionalitāte aplikācijā Strava ļauj dalīties arī ar aktivitātēm un maršrutiem.

Izmantojot Strava ziņu sūtīšanas funkcionalitāti (Strava Messaging), ir iespējams sazināties ar citu aplikācijas lietotāju vai arī lietotāju grupu. Ziņapmaiņas funkcionalitāte ir pieejama jau tagad. Papildus ziņapmaiņas funkcijas tiks ieviestas 2024. gadā.

Īss kopsavilkums

  • Var apmainīties ziņām ar citiem lietotājiem vai lietotāju grupu;

  • Pieejams bezmaksas un premium abonentiem;

  • Tikai mobilajā versijā (pagaidām);

  • Var dalīties ar aktivitātēm un maršrutiem;

  • Privātuma iestatījumi tiks dublēti no lietotāja profila iestatījumiem, bet var tikt mainīti aplikācijas iestatījumos;

  • Papildus funkcijas, ieskaitot bilžu augšupielādi, tiks ieviestas 2024. gadā.

Kā strādā Strava Messaging?

strava-messaging-icon.webp

Aplikācijas galvenajā lapā ir pieejama ziņu ikona (pa kreisi no paziņojumu ikonas). Nospiežot uz šīs ikonas, tiks atvērta Strava ziņapmaiņas funkcija.

Tajā var meklēt lietotāju, kuram vēlies uzrakstīt ziņu. Tāpat ziņu var uzrakstīt apmeklējot kāda konkrēta lietotāja profilu.

Zipporah Allen (Strava pārstāvis) ziņoja, ka šī funkcija pagaidām būs pieejama tikai mobilās aplikācijas lietotājiem. Izmantojot iegūtās atsauksmes no mobilās aplikācijas lietotājiem, ziņapmaiņas funkcionalitāte tiks noslīpēta līdz ideālam un tiks ieviesta arī citās platformās, kurās ir pieejama Strava aplikācija.

Ja nevēlies, lai tev raksta ziņas

strava-messaging-new-message.webp

Strava ziņo, ka pašreizējie lietotāja profila privātuma iestatījumi automātiski izmantoti arī Strava Messaging. Piemēram, ja tavs profils ir privāts, tu varēsi saņemt ziņas tikai no saviem sekotājiem.

Šo var mainīt iekš Strava aplikācijas iestatījumiem – tev ir iespēja izvēlēties, vai vēlies saņemt ziņas no sekotājiem; no tiem, ka seko tev un tu viņiem (mutuals); vai bloķēt ziņu saņemšanu pilnībā.

Attēlu sūtīšana

strava-messaging-sharing-routes.webp

Pagaidām Strava Messaging neatbalsta attēlu sūtīšanu – toties tu vari sūtīt emocijikonas un GIF’us.

Kompānija ziņo, ka iespēja sūtīt attēlus tiks ieviesta 2024. gada sākumā, vienlaicīgi ar ziņapmaiņas iespēju Strava klubiem.

Izmantojot Strava Messaging, varēs dalīties arī ar klubiem, ierakstiem un pasākumiem.

Kāpēc tika ieviesta Strava Messaging?

strava-messaging-last.webp

Kopš aplikācijas publikācijas tālajā 2009. gadā, Strava ir tendēts kā sociālais tīkls, kurā atlēti var sekot un komentēt citu atlētu aktivitātēm.

Salīdzinoši nesen Strava ieviesa funkciju, kas ļauj komentāros atzīmēt (tagot) atlētus. Pēc šīs funkcijas ieviešanas Strava lietotāji arvien uzstājīgāk sāka pieprasīt ziņapmaiņas funkcionalitāti. Pateicoties lietotāju pieprasījumiem, jau no šodienas varam izmantot Strava Messaging.

Strava ziņo, ka ziņapmaiņa palielinās lietotāju saziņu izmantojot aplikāciju, kas pagaidām bija limitēta tikai ar atzinībām (kudos) un komentāriem.

Tāpat Strava Messaging sniegs iespēju vieglāk organizēt grupu braucienus, kā arī dalīties ar padomiem izmantojot vienu, nevis vairākas platformas.

Līdz šim lietotāju privātai saziņai bija nepieciešams izmantot citu aplikāciju vai kanālu, tāpēc es uzskatu, ka Strava ir paveikuši lielisku darbu – it īpaši šis funkcionāls ir kritisks grupu braucieniem.