Labākās riteņbraukšanas lietotnes palīdzēs jums plānot maršrutu, efektīvi trenēties, salabot savu riteni un daudz ko citu. Lietotnes, kas paredzētas riteņbraucējiem, ir daudz, un to skaits nepārtraukti pieaug, tādēļ atšķirt labākās no mazāk noderīgām nebūt nav vienkārši. 

Lietotnes, ko esmu iekļāvis šajā apskatā ir pieejamas gan iPhone, gan Android ierīcēm, sākot no ļoti analītiskiem treniņu rīkiem līdz vienkāršākām sociālajām lietotnēm un noderīgiem navigācijas resursiem. 

Dažas lietotnes, piemēram, Google Maps, vēlams izmantot uz ierīces, ko var piestiprināt pie riteņa stūres. Citas var izmantot uzreiz – nospiediet “Start” pogu, lieciet telefonu kabatā un dodieties braucienā. 

Turklāt, dažādiem Bluetooth piederumiem, piemēram, sirdsdarbības monitoriem, ātruma sensoriem un jaudas mērītājiem kļūstot aizvien izplatītākiem, jūsu viedtālruņa Bluetooth savienojumu var izmantot šo mērījumu apstrādāšanai. Agrāk tam bija nepieciešams fizisks vadu savienojums. 

Rakstā minētās lietotnes ir gan maksas, gan bezmaksas, bet pāris ir bezmaksas ar iespēju pirkt vai abonēt papildu funkcijas. Labākās treniņu lietotnes izmaksā nedaudz vairāk par 10 EUR mēnesī. 

Uzreiz brīdinu: jebkura GPS riteņbraukšanas lietotne krietni izlādēs viedtālruņa bateriju - tās ir vislabāk piemērotas īsākiem braucieniem, ja vien nav iespēja uzlādēt ierīci brauciena laikā, piemēram, izmantojot ārējo akumulatoru. Labu velodatoru akumulators spēs strādāt daudz ilgāk nekā viedtālruņa baterija. 

Šīs ir tikai tās lietotnes, kuras es iesaku, tādēļ noteikti pievienojiet savus variantus komentāros. 

Lai sarakstā būtu vieglāk orientēties, savas iecienītākās riteņbraukšanas lietotnes esmu iedalījis šādās kategorijās: braucienu ierakstīšana, navigācija un maršrutu plānošana, fiziskā sagatavotība, kalnu riteņbraukšana un citas. 

Labākās lietotnes riteņbraucieniem 

Ar šīm lietotnēm var ierakstīt savu braucienu, kā arī dažādus tā parametrus, piemēram – ātrumu, attālumu, maršrutu, kā arī citu informāciju. 

Zemāk ir uzskaitītas populārākās riteņbraukšanas lietotnes, starp kurām Strava šobrīd ieņem līderpozīciju. 

Strava

strava-norm_vk.webp

Kaut arī Strava var izmantot kā velodatoru savā telefonā, lielākā daļa braucēju parasti izmanto citu GPS ierīci vai aplikāciju, lai ierakstītu braucienu, bet pēc tam to augšupielādē Strava, lai dalītos ar braucienu un apskatītu citu detalizētu informāciju. 

Visi Stravā augšupielādētie braucieni automātiski piefiksē cik ilgā laikā tu nobrauci noteiktus maršruta posmus - Strava tie tiek saukti par "segmentiem". Ir iespēja izveidot arī savu segmentu. 

Reāllaika funkcija, kas parāda, cik ātri tu brauc pa izvēlēto segmentu, darbojas ne tikai viedtālruņos, bet arī jaunākajos Garmin Edge un Wahoo velodatoros. 

Strava no konkurentiem atšķir tās sociālā komponente. Līdzīgi kā Facebook, tu vari sekot draugiem un redzēt, kur un cik bieži viņi brauc, rakstīt komentārus, kā arī publicēt savas brauciena fotogrāfijas. 

Funkcijas, kas iepriekš bija bezmaksas, kopš 2020. gada ir pieejamas tikai lietotnes Premium versijā. Pāris no šīm funkcijām ir, piemēram, detalizēti segmentu līderu saraksti un maršrutu plānošana. 

Cena: Bezmaksas, bet pieejama arī Premium versija par 7,99 EUR mēnesī, vai 49,99 EUR gadā. 

Lejupielādēt: Strava priekš Android un Strava priekš iOS

MapMyRide 

mapmyride_vk.webp

MapMyRide ir līdzīga CycleMeter lietotnei, taču tā tiek uzskatīta par labāku, jo MapMyRide mātes uzņēmuma kompānija ir saistīta ar kartogrāfijas un maršrutu programmatūras izstrādi. 

Šī lietotne ir labi aprīkota ne tikai priekš velobraucienu ierakstīšanas, bet arī sekošanai līdzi uzturam, svaram un citiem datiem. 

Premium versijā ir pieejami treniņu plāni, uzlabotas maršruta izvēles iespējas un tiešās izsekošanas funkcija, ar kuras palīdzību var dalīties ar ģimeni un draugiem par savu atrašanās vietu. Jāpiebilst, ka arī Strava piedāvā šādu funkciju. Premium versijā arī nav reklāmu. 

Cena: Bezmaksas, bet pieejama arī Premium versija par 6,49 EUR mēnesī vai 30,99 gadā (šobrīd ir atlaide); 

Lejupielādēt: MapMyRide priekš Android un MapMyRide priekš iOS

Labākās riteņbraukšanas lietotnes maršrutu plānošanai un navigācijai 

Riteņbraukšanas lietotnes maršrutu plānošanai un navigācijai palīdzēs paplašināt braucienu maršrutu iespējas, kā arī ļaus iepazīties ar jauniem maršrutiem. 

Labākās šāda veida lietotnes ļauj ne tikai pašam plānot savus braucienus, bet apskatīt arī citu lietotāju pievienotos maršrutus. 

Dažas no šīm lietotnēm paveic grūtāko darbu tavā vietā un uzģenerēs maršrutu, ja tu vienkārši norādīsi galamērķi. 

BikeMap

bikemap-1211x780_vk.webp

Bikemap ir iPhone un Android lietotne, kas piedāvā maršrutu plānošanu, navigāciju, tiešsaistes brīdinājumus citiem lietotājiem (līdzīgi kā Waze) un vēl daudz noderīgas funkcijas. 

Man šķiet, ka priekš maršrutu plānošanas tā ir laba alternatīva Strava vai Komoot, kā arī tai ir vairāk bezmaksas funkciju, kaut arī gan Strava, gan Komoot ir kaut kas unikāls, kā nav Bikemap. 

Lietotnes tiešsaistes atjauninājumi ļauj brīdināt citus Bikemap lietotājus par šķēršļiem, ar kuriem saskāries brauciena laikā. Es šo funkciju bieži neizmantoju, bet tā varētu būt noderīgāka tiem, kuri regulāri brauc pa pilsētu. 

Lietotnē ir arhīvs ar vairāk nekā septiņiem miljoniem lietotāju izveidotu maršrutu, maršrutu kolekcijas, braucienu statistika un cita informācija. 

Lielākā daļa Bikemap funkciju ir pieejamas bez maksas, taču ir pieejams arī Bikemap Premium pakalpojums, kas piedāvā papildu maršrutu veidošanas iespējas, tostarp riteņbraukšanai noderīgus kartes slāņus un 3D režīmu, kā arī offline navigāciju. 

Cena: Bezmaksas, bet pieejama arī Premium versija par 9,99 EUR mēnesī vai 39,99 EUR gadā (šobrīd ir atlaide); 

Lejupielādēt: BikeMap priekš Android un BikeMap priekš iOS

Google Maps

googlemaps_vk.webp

Apple ir paveicis apbrīnojamas lietas tehnoloģiju pasaulē, bet tā nevar pārspēt Google karšu aplikāciju. 

Google Maps lietotnē var atrast dažādas vietas, izlasīt atsauksmes par tām, kā arī saņemt norādes, kā vari tur nokļūt ar kājām vai izmantojot dažāda veida transportus, tai skaitā – velosipēdu. 

Tomēr, kā jau gandrīz jebkura lietotne, arī Google Maps var sniegt kļūdainu informāciju, bet šajā kategorijā tā ir viena no labākajām. Audio norādes brauciena laikā arī ir ērtas - tie braucēji, kuri izvēlas braukt ar austiņām, viedtālruni var turēt kabatā un klausīties norādes, lai nokļūtu galamērķī. 

Cena: Bezmaksas; 

Lejupielādēt: Google Maps priekš Android un Google Maps priekš iOS

Komoot

komoot_vk.webp

Ja Google Maps var uzskatīt par standartu vispārējai navigācijai, dažkārt, plānojot maršrutu riteņbraucienam, tā var sagādāt vilšanos. 

Komoot izmanto atvērtā koda OpenStreetMap datubāzi un ļauj plānot ceļu, kalnu velosipēdu un gravel braucienus, kā arī ikdienas pārvietošanās maršrutus. Galvenā atšķirība no Google Maps ir maršrutēšanā, kur Komoot mēģina izvēlēties efektīvāko maršrutu, ņemot vērā, cik draudzīgs ceļš vai taka ir velosipēdistiem, kā arī ņemot vērā jūsu fizisko sagatavotību. 

Izvēloties sākuma un beigu punktu, Komoot informēs par maršruta grūtības pakāpi, nepieciešamo fizisko sagatavotību, pa kāda veida ceļa segumiem būs jābrauc, kā arī piedāvās informāciju par kāpumiem un nobraucieniem. 

Uzsākot braucienu Komoot sniegs informāciju par ātrumu, nobraukto attālumu, atlikušo distanci, kā ļaus viegli veikt izmaiņas maršrutā. Šī lietotne piedāvā alternatīvus maršrutus, kurus var iestatīt brauciena laikā. Tas ir ļoti ērti, ja braucot pa ieplānoto maršrutu sastapies ar nepārvaramu šķērsli. 

Komoot piedāvā arī apskatīt lietotāju pievienotās vietas. Šādu vietu apmeklējums būs lielisks mērķis nākošajam braucienam ar velosipēdu. 

Abonējot lietotni par maksu tiks atbloķētas papildu funkcijas, piemēram, vairāku dienu maršruta plānotājs un tiešsaistes izsekošana. 

Cena: Bezmaksas viens reģions, papildus reģions - 3,99 EUR (vienreizējs maksājums) vai visi reģioni - 29,99 EUR (vienreizējs maksājums), vai Premium, kurā ir iekļauts viss un vēl papildus Premium funkcijas - 59,99 EUR gadā; 

Lejupielādēt: Komoot priekš Android un Komoot priekš iOS

Ride with GPS

ridewithGPS-1170x780_vk.webp

Ride with GPS ļauj detalizēti plānot maršrutus, nodrošina navigatora funkcijas un ieraksta informāciju par braucienu. 

Tai ir lietotājam draudzīgs saskarnes dizains, kas ļauj sākt ierakstu ar vienu pieskārienu, un to var izmantot arī navigācijai bez interneta savienojuma, kas ir īpaši noderīgi attālās vietās vai ilgos braucienos, kuros ir svarīgi lieki netērēt viedtālruņa akumulatoru. 

Piedāvātā maršruta informācija ir īpaši noderīga, ar detalizētiem augstuma profiliem, kurus var tuvināt vai attālināt, tādā veidā precīzi varat noteikt, kur maršrutā atrodas lielākie kāpumi. 

Vēlies dalīties ar savu braucienu reālajā laikā? Lietotne ļauj to darīt, un tā pat spēj skaļi lasīt komentārus. Tas var būt lielisks motivācijas avots tieši tajos brīžos, kad tas ir nepieciešams visvairāk. 

Bezmaksas versija ļauj izveidot maršrutus un ierakstīt jūsu braucienus, kā arī izvirzīt sev noteiktus mērķus. Ir pieejams bāzes abonements, kas dod pieeju tādām funkcijām kā turn-by-turn navigācija, tiešsaistes ierakstīšana un offline kartes. 

Premium versijā ir pieejams viss iepriekšminētais, kā arī paplašinātu maršrutu rediģēšanu, pielāgotas norādes un citas noderīgas funkcijas. 

Cena: Bezmaksas, Basic versija - 8,99 EUR mēnesī vai 68,99 EUR gadā. Premium versija - 9,99 EUR mēnesī vai 79,99 EUR gadā; 

Lejupielādēt: Ride with GPS priekš Android un Ride with GPS priekš iOS

OS Maps 

OSMAPS-1170x780_vk.webp

Ja nu gadījumā tu dzīvo Lielbritānijā vai arī apmeklē to, tad tev noteikti vajag izmantot OS Maps. OS Maps ir kartoloģiska datubāze par visu Lielbritāniju tavā mobīlajā ierīcē. 

Lietotnē var izveidot un ierakstīt maršrutus, bet ir pieejamas daudzas citas riteņbraucējiem noderīgas funkcijas. 

Riteņbraucējiem būs noderīgi dažādie kartes pārklājumi. Zaļo zonu izcelšanas iespēja attēlo zālāju apvidu, savukārt Nacionālais riteņbraukšanas tīkls nodrošina informāciju par ģimenei draudzīgiem maršrutiem un mazāk aktīvām ielām. 

Bezmaksas versijā vari izmantot standarta, gaisa un nakts kartes tiešsaistē. Abonējot lietotni, tiek pievienotas Premium funkcijas, piemēram, visas 25 000 (Explorer) un 50 000 (Landranger) kartes, kas pieejamas arī offline režīmā. 

Landranger ir lielisks rīks garu un vairāku dienu maršrutu plānošanai. Tajā tiek attēlotas pilsētas, kuras ir vērts apmeklēt, kā arī naktsmītnes, kurās pārnakšņot. Detalizētākais Explorer rīks ir noderīgs, ja jāizpēta gravel vai MTB maršruts; lai atšķirtu autoceļus un kājāmgājēju ceļus, pa kuriem ar velosipēdu pārvietoties ir aizliegts. 

Iesaku šo aplikāciju izmantot maršruta izpētei, bet pēc tam pašu maršrutu izveidot Komoot, kuru var vieglāk sinhronizēt ar GPS ierīcēm. 

Ja zini, kā tās izmantot, Explorer funkcijas kontūrlīnijas un nogāžu virziena bultiņas norāda uz kalniem, no kuriem labāk izvairīties, vai gluži otrādi – iekļaut maršrutā. 

Cena: Bezmaksas, bet pieejama arī Premium versija par 5,49 EUR mēnesī vai 28,99 EUR gadā (šobrīd ir atlaide); 

Lejupielādēt: OS Maps priekš Android un OS maps priekš iOS

Labākās riteņbraukšanas lietotnes fitnesam 

Šīs lietotnes palīdzēs jums plānot fitnesa treniņus. 

Tās sniegs ļoti precīzu informāciju tad, kad tiks izmantotas kopā ar citiem sensoriem, piemēram, sirdsdarbības un jaudas mērītājiem. Dažas, piemēram, TrainingPeaks, piedāvā treniņu plānus, lai cilvēki ar dažādu fiziskās sagatavotības līmeni spētu sasniegt savu ieplānoto mērķi. 

Wahoo Fitness 

Wahoo-fitness_vk.webp

Laikam lielākais Wahoo Fitness lietotnes pluss ir tās spēja integrēties ar citām sistēmām. 

Tā viegli savienojas ar Bluetooth sensoriem, piemēram, sirdsdarbības monitoriem, ātruma sensoriem un dažādiem jaudas mērītājiem, tostarp Stages (izmantojot Wahoo Key, to var savienot arī ar ANT+ sensoriem). 

Kaut arī daudzas citu lietotņu kompānijas sargā lietotāju datus savās ekosistēmas, Wahoo Fitness informāciju var augšupielādēt uz visām labākajām aplikācijām – Strava, MapMyFitness, TrainingPeaks, MyFitnessPal – un, ja vēlies, datus var pat nosūtīt uz e-pastu vai DropBox piecos dažādos formātos. 

Ja esi datu entuziasts, tev noteikti patiks lietotnes detalizētā datu prezentācija, astoņas pielāgojamas datu lapas par ātrumu, jaudu, sirdsdarbības ritmu un citiem rādītājiem. Turklāt ir pieejama arī GPS karte, kaut arī tā ātri “apēdīs” bateriju. 

Lietotni var izmantot arī telpās savietojot to ar Wahoo Indoor trenažieriem. 

Cena: Bezmaksas; 

Lejupielādēt: Wahoo Fitness priekš Android un Wahoo Fitness priekš iOS

TrainingPeaks 

trainingpeaks_vk.webp

Ja esi kādreiz izmantojis riteņbraukšanas trenera pakalpojumus, visticamāk esi lietojis TrainingPeaks. Patiesībā, pat ja tev nav bijis treneris, tu varētu būt izmantojis TrainingPeaks. 

Paredzēts visiem - sākot ar treneriem un profesionāliem sportistiem, beidzot ar kaimiņa Induļa vectēvu, TrainingPeaks piedāvā vienu no visaptverošākajiem rīkiem, lai sekotu līdz tavam fitnesa un noguruma līmenim. 

Šī nav sociālo tīklu, navigācijas vai maršrutu plānošanas lietotne, tāpēc, ja meklē kaut ko tādu, labāk izvēlies kaut ko citu. 

Lietotne ļauj veidot un plānot treniņus vai izvēlēties jau sagatavotu treniņu plānu no plaša treneru klāsta, piemēram Joe Friel un Frank Overton. 

Cena: Bezmaksas, bet ir pieejama Premium versija par 19,95$ mēnesī vai 124,99$ gadā; 

Lejupielādēt: TrainingPeaks priekš Android un TrainingPeaks priekš iOS

Cyclemeter 

cyclemeter_vk.webp

Cyclemeter pārvērtīs tavu viedtālruni par izcilu velodatoru – protams, ja nebaidies stiprināt savu tālruni pie velosipēda stūres. 

Lietotne ir līdzīga Wahoo Fitness ar tās plašajām pielāgošanas iespējām brauciena laikā, kā arī papildus tam tu iegūsi īpaši detalizētu datu analīzi pēc brauciena. Vēl labāk - tev nav jāreģistrējas nevienā mājaslapā; dati paliek tavā ierīcē. 

Cyclemeter ļauj sākt/pabeigt braucienu ar iPhone austiņu tālvadības pogu (ja brauc ar austiņām), un integrētā Google Maps karte varēs palīdzēt, ja būsi nomaldījies. 

Cyclemeter labi integrējas ar Strava, Facebook, Twitter un citām platformām, turklāt maršrutu importēšana un eksportēšana ir ļoti vienkārša un ērta. 

Cena: Bezmaksas vai ir pieejama Elite versija par 10,49 EUR gadā; 

Lejupielādēt: Cyclemeter priekš Android un CycleMeter priekš iOS

ELITE HRV 

elitehrv_vk.webp

Tiem, kuriem jau tā nav pietiekami daudz datu un mērījumu savā dzīvē, Elite HRV lietotne piedāvā vieglu veidu, kā sekot līdzi sirdsdarbības ritma izmaiņām (HRV – Heart Rate Variability). 

Laika gaitā HRV datus var izmantot kā rādītāju, lai sekotu līdzi atkopšanās posmam pēc treniņa un gatavībai (vai trūkumam) uzņemt lielāku treniņu slodzi. 

Tev būs nepieciešams savietojams Bluetooth sirdsdarbības monitors, piemēram, Polar H10 sirdsdarbības jostas sensors (pilnu sarakstu ar savietojamām ierīcēm var atrast Elite HRV mājaslapā), toties jūs varēsiet sekot līdzi savam HRV bez maksas, ar neierobežotu datu glabāšanu. 

Katru mērījumu var atzīmēt ar tam saistošu informāciju, piemēram, savu garastāvokli, stresa līmeni un nesenās aktivitātes, lai sniegtu papildu kontekstu analīzes rezultātiem. 

Izveidojot ilgtermiņa profilu, lietotne varēs sniegt ziņas par to, vai esi gatavs kādai noteiktai fiziskai aktivitātei ņemot vērā sirds ritma mērījumu datus. 

Ir arī maksas versija, kas piedāvā uzlabotu datu apstrādi un informāciju par tava organisma gatavību dažādām slodzēm. Tie, kas plāno izmantot HRV kā treniņa palīglīdzekli, bezmaksas versija piedāvā pietiekoši daudz noderīgas informācijas viegli saprotamā formātā. 

Cena: Bezmaksas, var nopirkt Premium integrāciju ar Strava par 5 EUR vienreizējo maksājumu; 

Lejupielādēt: Elite HRV priekš Android un Elite HRV priekš iOS

Labākās riteņbraukšanas lietotnes iekštelpu treniņiem 

Iekštelpu treniņu lietotnes ir radītas, lai padarītu pavadītās stundas uz velotrenažiera daudz patīkamākas. Tā ir lieliska iespēja izvairīties no nelabvēlīgiem laikapstākļiem un doties izbraucienā, kad noteiktu apstākļu dēļ nevari doties ārpus mājas. 

Dažas iekštelpu treniņu lietotnes ir pilnībā veltītas treniņiem, piedāvājot personalizētus treniņus un treniņu plānus, balstoties uz jaudas rādītājiem un intervāliem, kamēr citas piedāvā sacensties ar citiem braucējiem vai vienkārši baudīt virtuālu ainavu. 

Wahoo X 

wahoox-1170x780_vk.webp

Wahoo X ir maksas pakalpojums, kas nodrošina piekļuvi Wahoo SYSTM un Wahoo RGT. Abas sistēmas tika pārdēvētas par Wahoo X, kad Wahoo iegādājās RGT Cycling. 

Wahoo RGT piedāvā tādu pašu pieredzi kā RGT Cycling, kur lietotāji brauc simulācijas pa reālo, nevis virtuālo pasauli, kā tas ir, piemēram, Zwift. 

Wahoo SYSTM ir iekštelpu treniņu lietotne, kas darbojas nedaudz savādāk nekā Zwift un citas treniņu lietotnes. Tajā nav virtuālās pasaules, bet jūs varat piedzīvot profesionālo sacensību fināla simulācijas. Izvēloties "On Location" opciju jūs brauksiet pa videoierakstu no reālās pasaules. 

Wahoo var izveidot tieši tev pielāgotu treniņu plānu, novērtējot tavu braucienu rezultātus. 

Cena: 16,49 EUR mēnesī; 

Lejupielādēt: Wahoo SYSTM (iOS, Android), Wahoo RGT (iOS, Android)

Zwift 

zwift_vk.webp

Izmantojot interneta pieslēgumu, velotrenažieri un ierīci, kas savietojama ar Zwift lietotni, braucēji visā pasaulē var braukt kopā vai sacensties viens ar otru no savām mājām. 

Neskaitot to, ka tas ir efektīvs treniņu rīks, Zwift arī veicina sociālo saskarsmi - tā ir lieliska iespēja padarīt iekštelpu mīšanos daudz interesantāku. 

Cena: 14,99$ mēnesī; 

Lejupielādēt: Zwift priekš Android un Zwift priekš iOS

Rouvy

rouvy_vk.webp

Rouvy ir velo lietotne iekštelpām, kas piedāvā pastāvīgi pieaugošu reālu maršrutu un virtuālās realitātes trašu skaitu, pa kurām tu vari braukt. 

Atšķirībā no Zwift, kas simulē virtuālas pasaules un ceļus, Rouvy izmanto reālu ceļu video ierakstus un apvieno tos ar reljefa datiem, lai sniegtu interaktīvu braukšanas pieredzi. Dažās trasēs lietotne pat var ģenerēt 3D animētus velobraucējus. 

Neskaitot virtuālo realitāti, šīs lietotnes lietotājiem šobrīd ir pieejami apmēram 2,036,020 km maršrutu videoierakstu, pa kuriem "braukt" varēsiet vairākus mūžus. 

Lietotne ir pieejama iOS un Android, kā arī datoriem, Apple TV un citām ierīcēm. 

Cena: 15 EUR mēnesī vai 12 EUR mēnesī, ja abonēt uz gadu; 

Lejupielādēt: Rouvy priekš Android un Rouvy priekš iOS

Labākās lietotnes kalnu riteņbraukšanai 

Daudzas velo lietotnes ir fokusētas vairāk šosejas velo un tās izmanto tādas tehnoloģijas kā Google Maps. Tomēr ir arī specializētas kalnu riteņbraukšanas lietotnes, kas palīdzēs izspiest maksimumu priekš MTB. 

Trailforks 

trailforks_vk.webp

Trailforks balstās uz informāciju no plaša lietotāju loka, lai nodrošinātu pašas aktuālākās meža un kalnu taku kartes, kā arī atskaites par to stāvokli. 

Iedomājies, ka tu brauc pa jaunu taku, esi ceļā jau dažas stundas, ir karsts, tu esi noguris un gribi jau atpūsties, kad pēkšņi taka sadalās divos virzienos. Stāvvietā speciāli nofotografēji takas karti, taču neesat pilnībā pārliecināts, kur atrodies, tāpēc nolem doties pa kreisi, jo šķiet, ka tas ir galvenais ceļš. Tomēr izrādās, ka izvēle bija nepareiza, un šī taka aizved tevi dziļāk mežā – esi nedaudz apmaldījies un mēģini atgriezties atpakaļ. Šādā situācijā nāk palīgā Trailforks. 

Šī lietotne balstās uz datiem, kas saņemta no plaša lietotāju loka. Tajā ir atzīmētas vairāk nekā 161000 meža un kalnu takas pasaulē, kā arī ir atskaites par to stāvokli, live tracking un pat ar velo tematiku saistītu vietu atzīmes, piemēram – velo veikali vai serviss. 

Kartes tiek lejupielādētas ierīcē, lai tās varētu izmantot arī offline, tāpēc nav jāuztraucas, ja pazudīs interneta savienojums. 

Lietotnē ir arī ārkārtas informācijas funkcija, kas ģenerē atrašanās vietas GPS koordinātes un tuvākās vietas nosaukumu. 

Bezmaksas versija piedāvā pilnu informāciju tikai vienai, bet daļēju informāciju par pārējām zonām. Premium versija piedāvā pilnīgi visu informāciju, kā arī to var lejupielādēt, lai izmantotu offline režīmā. 

Cena: Bezmaksas, ir pieejams Pro with O+ par 35,99 EUR gadā (pieeja PinkBike maksas resursiem u.c.), vai arī 19,99 EUR gadā tikai par Pro versiju; 

Lejupielādēt: Trailforks priekš Android un Trailforks priekš iOS

Citas velo lietotnes 

Velo apkope, pirmā palīdzība, laika prognoze un vienkāršas izklaides lietotnes. 

Zemāk būs saraksts ar dažām no labākajām velo lietotnēm, kuras es un mani draugi mēdz izmantot.  

What3words 

what3woerds-1170x780_vk.webp

What3words piedāvā unikālu pieeju precīzas atrašanās vietas noteikšanai, piešķirot katram 3m x 3m kvadrātam pasaulē unikālu trīs vārdu kombināciju. 

Šī lietotne tiek prezentēta kā jaunais globālais standarts atrašanās vietas komunikācijai, neatkarīgi no tā, vai tā ir tikšanās vietas koordinēšana ar draugiem, telts atrašanās vieta festivālā vai kas cits. Tā nav pilnīgi nekļūdīga sistēma, bet tiem, kuri nezina, kā izmantot koordinātes, šis ir ātrs un vienkāršs veids, kā dalīties ar savu atrašanās vietu. 

Tā ir savietojama ar navigācijas lietotnēm, piemēram, Google Maps, Apple Maps, Waze un citām – vajag tikai ievadīt savu “trīs vārdu” adresi. Lietotne atbalsta arī balss komandas. 

Cena: Bezmaksas; 

Lejupielādēt: What3words priekš Android un What3words priekš iOS

British Red Cross pirmās palīdzības lietotne 

red-cross_vk.webp

Ja brauciena laikā notiek kaut kas negaidīts, ir labi būt sagatavotam. Lai arī šai lietotnei būs grūti pārspēt kvalitatīvu pirmās palīdzības kursu, tā noteikti būs labāka par neko. 

Ar videoklipu, testu un padomu palīdzību, šī lietotne palīdzēs saprast, kā rīkoties pirmās palīdzības nepieciešamības situācijās.  

Visa informācija tiek glabāta tālrunī, tāpēc lietotne darbosies arī tad, ja jums nav interneta savienojums. 

Cena: Bezmaksas; 

Lejupielādēt: British Red Cross priekš Android un British Red Cross priekš iOS

Relive 

relive_vk.webp

Izmantojot brauciena datus no Wahoo, Garmin Connect, MapMyRide un citiem avotiem (bet ne Strava), Relive var izveidot 3D video pārlidojumu pār tavu maršrutu, kas ir līdzīgs trases priekšskatījumiem, ko rāda pirms WorldTour šosejas sacensībām. 

Kustīgā karte ne tikai parāda tavu pārvietošanos pa maršrutu, bet arī norāda vietas, kur tika sasniegts lielākais ātrums, ir redzams reljefa profils, kā arī bildes, ko esi fotografējis brauciena laikā. 

Cena: Bezmaksas; 

Lejupielādēt: Relive priekš Android un Relive priekš iOS

DotWatcher.cc 

dotwatcher-1168x780_vk.webp

Ja tev patīk braukt garas distances, tad DotWatcher ir mājas lapa, kuru tev noteikti vajadzētu apmeklēt. 

To pārvalda un atjaunina neliela komanda – visi komandas dalībnieki ir pieredzējuši garo distanču sacensību dalībnieki. Vietnē tiek piedāvāts apskatīt kartes, sekot līdzi maršrutiem, kā arī pieejama analīze par lielāko daļu no populārākajām garo distanču sacensībām. 

DotWatcher nav lietotne viedtālruņiem, bet mājas lapa, toties tā ir labi optimizēta, tāpēc to var droši apmeklēt arī no mobilajām ierīcēm. 

Cena: Bezmaksas; 

Apmeklēt: DotWatcher

Windsock 

mywindsock_vk.webp

Lai arī tā nav lejupielādējama lietotne, MyWindsock ir mobilajām ierīcēm pielāgota tīmekļa lietotne, kas iepriecinās KOM/QOM hunteru - Strava lietotājus visā pasaulē. 

Vietne izmanto laikapstākļu datus un kartei uzklāj virsū slāni ar informāciju, kur savā maršrutā visdrīzāk sastapsiet pretvēju, šķērsvēju un līdzvēju. 

Tas ļauj koncentrēt savus centienus uz segmentiem, kuros būs visizdevīgākais vējš, vai, ja esi īsts rekordu medītājs, varat pat pielāgot savu aprīkojumu atkarībā no apstākļiem. 

Cena: Bezmaksas vai Premium rīki par 2,50$ mēnesī vai 29,99$ gadā; 

Apmeklēt: MyWindSock