Sveiciens visiem velobraucējiem un Veloklubs.lv mājas lapas lietotājiem!

Šoreiz gribētu jums pastāstīt par izmaiņām mājas lapā. Varbūt kāds no jums ir pamanījis, ka mūsu mājas lapas saturs ilgu laiku netika atjaunots, bet tas bija tāpēc, ka mēs "aizkulisēs" strādājām, lai uzlabotu platformas uzbūvi un piedāvātu vēl vairāk noderīgu funkciju. Kādas tad ir šīs izmaiņas?

Mainījām mājas lapas backend sistēmu uz Strapi

Pirmā liela pārmaiņa, ko jūs, iespējams, nemaz nevarat pamanīt, ir tas, ka mēs mājas lapas backend (vieta, kur tiek glabāti dati) esam nomigrējuši no Wordpress uz Strapi. Tas ir nozīmīgs solis, jo izmantojot Strapi tiek pavērtas daudz plašākas iespējas, nekā to piedāvā Wordpress CMS.

Ieviesām sociālo autentifikāciju

Tagad jūs varat pieslēgties mūsu platformai, izmantojot savu Google kontu, un tuvākajā nākotnē pievienosim arī Facebook, Instagram un citas sociālās autentifikācijas iespējas. Tas padarīs reģistrāciju un autorizāciju mūsu vietnē ērtāku un vienkāršāku, kā arī ļaus ieviest lielāko daļu no idejām, kuras ir paredzēts realizēt šīs ziemas laikā.

Testu sistēma

Izveidojām testu sistēmas bāzi. Pašlaik tajā ir tikai viens tests, kurā jūs varat pārbaudīt savas velobraukšanas zināšanas. Drīzumā pievienosim vēl vairāk testus, lai padarītu mūsu mājas lapu vēl izklaidējošāku, nekā tā ir tagad. Ir plānots pievienot velobraukšanas drošības testus ar reālās dzīves piemēriem (attēli, video, skaņa).

Velosipēdu riepu spiediena kalkulators

Viena no noderīgākajām jaunajām funkcijām mūsu vietnē ir velosipēda riepu spiediena kalkulators. Tas palīdzēs jums izvēlēties pareizo spiedienu savām riepām, kas ir ļoti svarīgs kritērijs, lai braukšana būtu maksimāli komfortabla (kā arī droša).

Nākotnes plāni:

Veloklubu reģistrs

Mēs plānojam ļaut ikvienam reģistrēt savu veloklubu un pievienot dalībnieku sarakstu, kā arī citu informāciju par klubu. Tādā veidā citi velobraucēji varēs atrast visus klubus vienā vietā, kā arī nosūtīt pieprasījumu tiem pievienoties.

Lietotāju profila panelis

Mēs uzlabosim lietotāju profila sadaļu, lai jūs varētu pievienot dažādu informāciju, piemēram, savu velosipēda modeli un sociālo portālu profila saites un citu informāciju. Jāpiebilst, ka lietotāju profila lapas izstrāde šobrīd ir pašā sākuma stadijā un tā piedāvā tikai autorizēties un iziet no konta. Tas mainīsies tuvāko divu nedēļu laikā.

Karte ar velo saistītām lietām

Izveidosim karti, kurā būs atzīmētas dažādas velobraukšanas saistītas vietas, veloceliņi, velotakas, maršruti, ūdens spices, riepu pumpēšanas vietas u.t.t. u.t.j. Jums būs iespēja izmantot padziļinātu filtrēšanas sistēmu un dažādus karšu slāņus, piemēram, OpenStreetMaps un Strava Heatmaps, kā arī saglabāt noteiktas vietas savā lietotāja profilā.

Zīmolu lapa

Izveidosim lapu, kurā jūs varēsiet izvēlēties kādu no velojomas zīmoliem un atrast visu saturu, kas saistīts ar to ir saistīts. Lietotāji varēs arī novērtēt šos zīmolus, tādā veidā veidosies savdabīgs tops, kas noteikti palīdzēs jaunajiem velobraucējiem izvēlēties kvalitatīvākos un atzītākos zīmolus.

Iespēja lietotājiem pievienot saturu mājas lapā

Mēs ļausim Veloklubs.lv lietotājiem pievienot notikumus, rakstus, vietas un citu saturu. To varēs pārvaldīt no lietotāju profila lapas. Par to (un citām aktivitātēm lapā), tiks uzkrāti Velokluba punkti, kuru nākotnē varēs izmantot dažādos veidos. Kādos? – par to pastāstīsim citu reizi.

Nobeigumā

Un tas ir tikai sākums! Mēs esam uzdevuši sev mērķi sniegt jums vēl vairāk informācijas par velobraukšanu, kā arī dažādas funkcijas, kas noteikti noderēs katram velobraucējam.

Aicinām komentāros nosaukt tās lietas, ko mēs varētu uzlabot, mainīt vai arī ieviest Veloklubs.lv vietnē.

Paldies, ka līdz šim esat bijuši kopā ar mums, un turpiniet sekot mūsu jaunumiem! Veloklubs.lv mērķis ir turpināt pastāvīgi attīstīties.