Pirmdien tika paziņots, ka uzņēmums Canyon Bicycles, kuru 2020. gadā iegādājās Groupe Bruxelles Lambert (GBL), piedzīvojis ievērojamu 23% pārdošanas pieaugumu 2023. gada pirmajos trīs ceturkšņos. Canyon pārdošanas apjomi šajā periodā sasniedza 621 miljonu eiro, salīdzinot ar 506 miljoniem eiro tajā pašā laika periodā 2022. gadā.

Neskatoties uz lielajiem pārdošanas apjomiem, Canyon EBITDA rādītāji (ieņēmumi pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem) šajā periodā samazinājās par 6%. GBL norādīja, ka EBITDA rezultāti ir saistīti ar to, ka noteiktu kategoriju velosipēdi tika pārdoti ar lielākām atlaidēm, kā arī sliktāki rezultāti ir saistīti komponenšu piegādes problēmām Canyon pieprasītākajiem velosipēdiem.

Komponenšu piegādes problēmas ietekmēja gravel un šosejas velosipēdu pieejamību šī gada trešajā ceturksnī, bet, kā ziņo GBL, tās tagad esot atrisinātas.

Neskatoties uz ievērojamo pieaugumu pārdošanas apjomos, Canyon šī gada deviņu mēnešu laikā ir strādājusi ar 1,3 miljonu eiro zaudējumiem. Salīdzinājumam – iepriekšējā gadā šajā pašā laika periodā kompānijai bija 13,5 miljonus eiro liela peļņa.

GBL ziņo, ka Canyon neto aktīvu vērtība 2023. gada pirmajos deviņos mēnešos pieauga par 12 miljoniem eiro. Salīdzinot ar 10% gada sākumā, Canyon aizņem 15% no GBL privātajiem aktīviem šī gada trešā ceturkšņa beigās. Tāpat Canyon darbinieku skaits pieauga līdz 1695, salīdzinot ar 1400 2022. gada beigās.

GBL piebilda, ka tieši ASV tirgū veiktās Canyon manipulācijas ir ievērojami veicinājušas uzņēmuma darbību, norādot, ka Canyon konkurenti ASV arī bija iesaistīti šajās “atlaižu sacensībās”, kas ir viens no iemesliem uzņēmuma zaudējumiem.

GBL akcijas tiek tirgotas Euronext Brussels biržā ar kodu GBLB.BR.

Citi Canyon jaunumi

Vienlaikus Canyon sniedza preses relīzi, kurā slavēja savu sponsorēto sportistu panākumus, jauno biroju un ražotni Koblencā (Koblenz), paziņoja par uzņēmuma mērķi sasniegt nulles emisiju līmeni, kā arī nesen iegūtu apbalvojumu par labāko darba devēju Vācijā.

Preses relīzē tika uzsvērts, ka Canyon velosipēdiem piederošie sportisti šogad ieguva 13 zelta medaļas UCI pasaules čempionātā, kā arī uzvarēja Gravel pasaules čempionātā, kopvērtējumā E-Enduro pasaules kausā un Triatlona pasaules čempionātā.

canyon-new-service-center-eindhoven_vk.webp

Tāpat preses relīzes ziņojumā tika pieminēts, ka šajā rudenī Canyon atvēra savu ceturto servisa centru Nīderlandē – šoreiz Eindhovenā. Canyon sadarbojas ar gandrīz 300 sadarbības partneriem; ASV tie ir VeloFix mobilie servisa furgoni un aptuveni 17 servisa centri.