Komoot karšu interfeisu tagad var izmantot Garmin velodatorā vai viedpulkstenī. Iepriekš Komoot lietotāji bija limitēti un varēja uz Garmin ierīci nosūtīt tikai navigācijas norādes no Komoot.

Jaunā funkcionalitāte sniedz Komoot Premium lietotājiem Garmin navigācijā izmantot Komoot karšu interfeisu. Lietotāji tagad varēs izmantot tādas funkcijas kā offline, turn by turn navigāciju, kā arī reāllaika maršruta (Tours) atjauninājumus.

Sadarbība ar Garmin

komoot-karsu-interfeiss-viedpulksteni.webp

Maršrutu kopīgošanas un veidošanas aplikācija kopā ar Garmin ir radījusi jauno interfeisu, kas, pēc Komoot teiktā, Garmin ierīču lietotājiem sniegs līdzīgu pieredzi kā izmantojot Komoot mobilo aplikāciju.

Jaunajam karšu interfeisam ir lielas pagriezienu norādes, kā arī līdzīgi Garmin oriģinālajai karšu programmatūrai, Zoom&Move funkcionalitāte ļauj lietotājiem izpētīt apkārtni, lai atrastu alternatīvus maršrutus.

Tāpat Komoot interfeiss sniedz tās lietotājiem iespējot nakts režīmu (Dark mode). Šī funkcija noteikti būs noderīga tajos gadījumos, kad informācija no ierīces ekrāna ir jānolasa zema apgaismojuma apstākļos. Tādā veidā kartes elementiem būs labāka kontrasta attiecība.

komoot-garmin-karshu-sinhronizacija.webp

Cits Komoot Connect IQ funkcionāls, piemēram, Tours, tagad arī ir pieejams no Garmin interfeisa. Tas ļauj filtrēt un pielāgot navigāciju. Maršruta izmaiņas ir jāveic Komoot aplikācijā – tās pēc tam tiek sinhronizētas ar maršrutu Garmin ierīcē.

“Pateicoties Komoot karšu interfeisa atbalstam Garmin ierīcēs, Komoot premium lietotāji tagad var izbaudīt tiem ierasto un labāko navigācijas pieredzi uz Garmin velodatoriem un viedpulksteņiem, kas ir savietojami ar Komoot Connect IQ aplikāciju – ieskaitot Edge, Fēnix, Vivoactive, Venu, Forerunner un daudzus citus modeļus. Šī ir jaunākā funkcionalitāte uzlabojumu sērijā, ko uzsākām 2019. gadā publicējot Komoot Connect IQ aplikāciju.”

Daži lietotāji ir ziņojuši par to, ka šis jaunais interfeiss ir izolēts no pārējās Garmin sistēmas, tādējādi samazinot savietojamību un datu apmaiņas iespējas.

Kā uzstādīt Komoot karti Garmin ierīcē

garmin-vivoactive.webp

Lai Komoot karti uzstādītu Garmin ierīcē, lietotājiem no sākuma vajadzēs lejupielādēt Komoot Connect IQ aplikāciju Garmin velodatorā vai viedpulkstenī. To var atrast Garmin Connect IQ aplikāciju veikalā.

Pēc aplikācijas lejupielādes ierīcē būs pieejama funkcija “Navigate with device”, kas sniedz iespēju atvērt Komoot saglabātu maršrutu un izmantot Garmin viedierīci navigācijai.

Ja tev labāk patīk Garmin karšu interfeiss, tu vari turpināt izmantot to – iestatījumos vari izvēlēties attēlot maršrutu Komoot vai Garmin karšu interfeisā.

Autora komentārs

workoutdoors-applewatch_vk.webp

Pirms mēneša biju apsvēris iespēju nomainīt manu Apple Watch 5 ar Garmin viedpulksteni. Pašreiz izmantoju alltrails.com, lai izveidotu velomaršrutu, kuru pēc tam importēju WorkOutDoors aplikācijā. Navigācijas pieredze izmantojot AppleWatch un iepriekšminēto aplikāciju ir lieliska, bet galvenā problēma ir viedpulksteņa baterijas darbības laiks. Maksimums, ko esmu no tā izspiedis ir 3 stundas GPS režīmā.

Izskatot Garmin viedpulksteņu piedāvājumu, biju ļoti tuvu nonācis pie tā, lai iegādātos jauno Epix 2 Pro viedpulksteni, jo galvenās funkcijas, kas man interesē, ir pieejamas – apmaksa ar karti (vismaz Citadele un Swedbank strādā noteikti), navigācija un ilgs baterijas darbības laiks.

Tomēr pēdējā brīdī atteicos no domas iegādāties Garmin viedpulksteni, jo papētot karšu interfeisu, tas nesniedza tik labu lietotāja pieredzi kā Apple Watch un WorkOutDoors aplikācija.

Šķiet, ka Komoot karšu interfeisa pieejamība būs tas iemesls Garmin viedpulksteņa iegādei. Kā jau minēts rakstā, šīs kartes ir izolētas no Garmin interfeisa (noteiktā līmenī), bet manā gadījumā tā noteikti nebūs problēma un esmu pārliecināts, ka ar laiku Komoot Connect IQ veiks uzlabojumus, lai šīs nepilnības novērstu.

Neliels mīnuss – būs jāsāk maksāt par Komoot Premium, bet, ja nemaldos, bieži Komoot ir akcijas, kad Premium var iegādāties par salīdzinoši lielu atlaidi.

Jautājums lasītājiem

Mani tiešām interesē, kādas aplikācijas tu izmanto, lai veidotu maršrutus, un kāda ir tava navigācijas ierīce? Varbūt atradīšu vēl labāku kombināciju nekā ieplānotais Garmin un Komoot apps. Jāpiebilst, ka es neesmu velodatoru piekritējs – kaut arī nekrītu, braucot ar velosipēdu, navigācija uz rokas man šķiet ērtāka, kā arī velosipēda stūre nav nokrauta ar papildus ierīcēm.

Neskaitot to, labi velodatori ir salīdzinoši dārgi, un es labprāt apvienoju vairākas lietas vienā – izmantojot viedpulksteni, es varu izmantot ne tikai navigāciju, kad braucu ar velosipēdu, bet arī citas tā funkcijas, piemēram, jau pieminēto pirkumu apmaksas iespēju ar maksājumu karti.

Būšu pateicīgs, ja savu atbildi uzrakstīsi komentāros zem šī raksta, Facebook vai “Iksā” (Twitter), jo vēlos atjaunot 2020. gadā veidoto rakstu par viedpulksteņiem priekš velobraucējiem. Šoreiz vēlos uzrakstīt par velobraucēju iespējām izmantot navigāciju viedpulksteņos un velodatoros.